Geluidsisolatie

Met kennis en maatwerk altijd de juiste oplossing Advies aanvragen
Mavotrans dé expert in geluidsisolatie, levert constructieve oplossingen voor het isoleren van trillingen

Geluidsisolatie, ook wel trillingsisolatie genoemd

Geluid plant zich als trillingen door de lucht of constructie van gebouwen voort, waardoor het zich ongewenst verspreidt naar aangrenzende ruimten. Dit kan geluidsoverlast veroorzaken. Zeker wanneer er binnen een gebouw sprake is van verschillende gebruiksfuncties.
Niemand wil bijvoorbeeld de muziek uit een oefenruimte in de aangrenzende concertzaal horen, of in de bibliotheek last hebben van het geluid van een stuiterende basketbal van de bovengelegen sportzaal. Overduidelijke voorbeelden, maar de dagelijkse irritaties zitten vaak in kleine geluidsprikkels die als hinderlijk worden ervaren. Daarom is het van belang om de bron en aard van het geluid te identificeren.

De sleutel tot rust en comfort? Isolatie van geluidsbronnen door akoestische ontkoppeling met toepassing van de geluidsisolatie (trillingsisolatie) oplossingen van Mavotrans.

Uitleg Geluidsisolatie - Mavotrans

Een akoestische ontkoppeling voor elke situatie

De geluidsisolatie van Mavotrans kan worden toegepast in heel veel situaties, bij kleine en grote projecten, van een trillingvrije machineplaatsing tot de ontkoppeling van complete gebouwen. We hebben een viertal expertisegebieden uitgelicht.

Advies of een offerte nodig voor geluidsisolatie bij jouw project?

Geluidsisolatie kent geen standaardoplossingen, ieder project is anders en dit vraagt om projectgerichte invulling. Een goede geluidsbeheersing in de bouw is gebaseerd op een juiste detaillering, een betrouwbare uitvoering en de toepassing van de juiste bouwmaterialen en oplossingen.

Onze engineers Erik Teeuwen en Sudesh Anroedh helpen je graag.

Met het onderstaande formulier kun je snel en eenvoudig alle benodigde gegevens aanleveren voor het beste advies.

Ga naar het aanvraagformulier

Waarom geluidsisolatie van Mavotrans?

  • Een goede geluidsisolatie is gebaseerd op een juiste detaillering, de toepassing en een betrouwbare uitvoering.
  • Mavotrans is expert op het gebied van geluidsisolatie en levert constructief hoogwaardige oplossingen voor het isoleren van trillingen, waarmee contactgeluid in de constructie wordt voorkomen. Denk hierbij aan de ontkoppeling van gebouwen of bouwdelen, maar ook de geluidsisolatie van gebruiksruimten.
  • Onze engineers hebben jarenlange ervaring bij het behalen van strenge prestatie-eisen en helpen je bij het nemen van de juiste ontwerp- en uitvoeringsmaatregelen. Bij Mavotrans is er voor elk geluidprobleem de juiste oplossing.

Onze systemen voor geluidsisolatie

We hebben vier hoofdsystemen om d.m.v. akoestische ontkoppeling de overdraagbaarheid van het geluid vanaf de bron te verminderen of te voorkomen. Binnen deze hoofdsystemen vind je diverse producten en oplossingen om in iedere situatie een perfecte geluidsisolatie te creëren.

Algemene projectaanpak voor bouwakoestiek
CineFLOOR LITE - Geluidsisolatie d.m.v. een verende zwevende vloer

Bekijk hier een referentieproject bij u in de buurt

Filter op