Geluidsisolatie

Met kennis en maatwerk altijd de juiste oplossing Advies aanvragen
Mavotrans dé expert in bouwakoestiek, levert constructieve oplossingen voor het isoleren van trillingen

Geluidsisolatie, ook wel trillingsisolatie genoemd

Geluid plant zich als trillingen voort door de lucht of de constructie van gebouwen en is zodanig in aan grenzende ruimtes te horen. Dit kan behoorlijk hinderlijk zijn. Zeker als het betrekking heeft op verschillende gebruiksfuncties binnen een gebouw of een gedeelde bouwconstructie. Je wil de muziek uit een oefenruimte niet horen in de naastgelegen concertzaal. Of een stuiterende basketbal uit een bovengelegen sportzaal, laten doordreunen in een onderliggende bibliotheek. Dit zijn duidelijke voorbeelden, echter zitten juist de dagelijkse irritaties in kleine geluidsprikkels, die op termijn net zo onprettig worden ervaren. Dan wordt het zaak om uit te zoeken wat de bron van het geluid is en wat voor soort geluid het is.

De oplossing ligt in het isoleren van de geluidsbronnen d.m.v. akoestische ontkoppeling van de constructie. Geluidsisolatie, ook wel trillingsisolatie genoemd, van Mavotrans zorgt voor een stille en comfortabele omgeving.

Uitleg Geluidsisolatie - Mavotrans

Een akoestische ontkoppeling voor elke situatie

We hebben vier hoofdsystemen om d.m.v. akoestische ontkoppeling de overdraagbaarheid van het geluid vanaf de bron te verminderen of te voorkomen. Binnen deze hoofdsystemen vindt je diverse producten en oplossingen om in iedere situatie een perfecte geluidsisolatie te creëren.

Advies of een offerte nodig voor geluidsisolatie bij jouw project?

Geluidsisolatie kent geen standaardoplossingen, ieder project is anders en dit vraagt om projectgerichte invulling. Een goede geluidsbeheersing in de bouw is gebaseerd op een juiste detaillering, een betrouwbare uitvoering en de toepassing van de juiste bouwmaterialen en oplossingen.

Onze engineers Erik Teeuwen en Sudesh Anroedh helpen je graag.

Met het onderstaande formulier kun je snel en eenvoudig alle benodigde gegevens aanleveren voor het beste advies.

Ga naar het aanvraagformulier

Waarom geluidsisolatie van Mavotrans?

  • Een goede geluidsisolatie is gebaseerd op een juiste detaillering, de toepassing en een betrouwbare uitvoering.
  • Mavotrans is expert op het gebied van geluidsisolatie en levert constructief hoogwaardige oplossingen voor het isoleren van trillingen, waarmee contactgeluid in de constructie wordt gestopt. Denk hierbij aan de ontkoppeling van gebouwen of bouwdelen, maar ook de geluidsisolatie van gebruiksruimten.
  • Onze engineers hebben jarenlange ervaring bij het behalen van strenge prestatie-eisen en helpen je bij het nemen van de juiste ontwerp- en uitvoeringsmaatregelen. Bij Mavotrans is er voor elk geluidprobleem de juiste oplossing.
Algemene projectaanpak voor bouwakoestiek

Bekijk hier een referentieproject bij u in de buurt

Filter op