Akoestiek voor evenementen- en entertainmentcentra

Het verschil tussen een goede en een onvergetelijke ervaring
Akoestiek voor evenementen- en entertainmentcentra

We ontsnappen allemaal graag aan de dagelijkse routine. Even je zinnen verzetten en er tussen uit in een totaal andere wereld. Van thuisbioscoop tot full-experience 4DX cinema, toneel, musicals, cabaret- of dansvoorstellingen en live concerten. Je wordt er vermaakt, je kunt er ontspannen, opgaan in een verhaal of even helemaal uit je dak gaan. Geluidsbeheersing kan hierbij het verschil maken tussen een goede en een onvergetelijke ervaring.

CineFLOOR

Aan de akoestische ontkoppeling van theatervloeren, concertzalen en bioscoopvloeren worden over het algemeen speciale eisen gesteld. Ook qua belastingen is elke vloer weer anders. Neem een bioscoop, een podium met zware decorstukken, een licht verende dansvloer of het hossende publiek bij een concert. Om altijd en overal de beste prestaties te bieden levert Mavotrans verschillende zwevende vloersystemen.

Welke CineFLOOR heb jij nodig?

Akoestische ontkoppelde zwevende vloersystemen - Geluidsisolatie voor bioscopen en theaters
Geluidsisolatie van Mavotrans met CineTIMBER

CineWALL

Met onze CineWall construeer je op eenvoudige en economische wijze een voorzetwand, die qua prestaties op het gebied van geluidsisolatie aan de hoogte akoestische normen voldoet.

Ontdek alles over CineWALL

Parterre en tribunes

Het publiek staat letterlijk op de banken! De energie die hierbij vrij komt wil je niet in de vorm van trillingen door de constructie naar een andere ruimte laten ontsnappen. Voor de akoestische ontkoppeling van een parterre of tribune bieden wij twee oplossingen. 

CineTIMBER bij een opbouw in hout

CineSTEEL bij een stalen basisframe

geluidsisolatie voor een perfecte akoestiek
maatwerk
berekend en beproefd
duurzaam samenwerken

Waar moet je op letten qua akoestiek bij de bouw van evenementen- en entertainmentcentra

Geluidsisolatie
Om te voorkomen dat geluidstrillingen worden doorgegeven naar omliggende ruimten, moet de combinatie van een zwevende vloer, voorzet wanden en eventueel een adequate geluidsisolatie bieden.

Geluidsabsorptie
Door het aanbrengen van geluidsabsorberende materialen in de ruimte wordt vervelende galm voorkomen. De keuze van de juiste materialen zorgt voor de beoogde sfeer en uitstraling  van de ruimte.

Contactgeluidsisolatie
Een staande ovatie, actieve 4DX stoelen of het hossende publiek bij een popconcert. Een zwevende vloer met een juist afgestemde afveerfrequentie kunnen de overdracht van deze contactgeluiden reduceren.

Luchtgeluidsisolatie
Een dubbelwandige constructie d.m.v. een voorzetwand, een verende zwevende vloer en een hangend verlaagd plafond voorkomt dat geluidsgolven de constructie zelf bereiken

Isoleren van naden tegen geluidslekken
Het is belangrijk om alle naden van de ruimte af te dichten om te voorkomen dat er geluid lekt naar omliggende ruimten.

Meten is weten
Tijdens de installatie van de geluidsisolerende elementen is het belangrijk om regelmatig metingen uit te (laten) voeren. Zo weet je dat de constructie aan de gestelde eisen voldoet.