Contactgeluid en contactgeluidsisolatie

Geluidsisolatie begint bij de bron Akoestiek advies?
contactgeluid en contactgeluidisolatie

Wat is contactgeluid?

Bij contactgeluid maakt de geluidsbron direct contact met een vast medium, zoals beton, die vervolgens zorgt voor transport van het geluid. Voorbeelden van contactgeluiden zijn: lopen, stampen, vallende voorwerpen, stansmachines, draaiende compressoren, schuiven met een stoel.
De hierdoor in de constructie opgewekte trillingen worden door de constructie voortgeplant en kunnen elders in het gebouw door vloeren en wanden weer als luchtgeluid worden afgestraald. De bestrijding van contactgeluid moet je vooral bij de bron zoeken. Voorkom dat het contactgeluid wordt opgewekt of doorgegeven. Dit is niet altijd mogelijk.
Het tegenhouden van eenmaal opgewekt contactgeluid is veel ingewikkelder. Je moet er voor zorgen dat het contactgeluid geïsoleerd blijft tot een bepaald deel van het gebouw.

CineFloor - zwevende vloeren voor Bioscopen

Onze oplossingen voor contactgeluidsisolatie

  • Voorkomen dat de geluidsbron direct contact met de constructie maakt, bijv. door een verende zwevend vloersysteem op de betonnen constructievloer te leggen.
  • Ontkoppelen van constructie delen of zelfs hele gebouwen, waardoor de trillingen niet worden doorgegeven. Bijv. trillingen van een wand naar de vloer en het plafond, of van een metrolijn naar een bovenliggend gebouw.
geluidsisolatie voor een perfecte akoestiek
maatwerk
berekend en beproefd
duurzaam samenwerken