Akoestische ontkoppelde zwevende vloersystemen

Effectief als zowel luchtgeluidsisolatie als contactgeluidsisolatie
CineFLOOR LITE - Geluidsisolatie d.m.v. een verende zwevende vloer

Een optimaal ontworpen zwevend vloersysteem vormt een uiterst doeltreffende akoestische oplossing voor het ontkoppelen van verdiepingen. Hiermee kun je bijvoorbeeld probleemloos een bibliotheek onder een gymzaal realiseren, of meerdere bioscoopzalen boven elkaar plaatsen.

Bekijk onze video en zie hoe eenvoudig je een zwevende vloer kan aanbrengen. Het geheim zit ‘m natuurlijk in een goede voorbereiding en een uitgedacht legplan. 

Voor de akoestische ontkoppeling van vloeren waarbij de beste prestaties worden verlangd, levert Mavotrans verschillende systemen. Deze ontkoppelsystemen om verend opgelegde zwevende dekvloeren te realiseren, worden geleverd in verschillende uitvoeringen. Het veermechanisme kan worden gerealiseerd met elastomeer stroken, elastomeer blokken of stalen veren. De zwevende vloeren worden door Mavotrans speciaal op maat ontworpen voor situaties waar hoge eisen aan zowel luchtgeluidsisolatie als contactgeluidsisolatie worden gesteld.

Vloersystemen voor o.a.

geluidsisolatie voor een perfecte akoestiek
maatwerk
berekend en beproefd
duurzaam samenwerken

Het specificeren van een zwevende vloer

Voor de juiste specificatie en berekening van een zwevende vloer is het noodzakelijk om de volgende gegevens te vermelden:

 • Gewicht zwevende vloer
  – Materiaal: beton, anhydriet en volumegewicht kg/m3 van het materiaal
  – Wanden, kolommen of installaties op de zwevende vloer

 • Spouw
  – Hoogte van de spouw
  – Wel of niet vullen met minerale wol en de dikte

 • Afveerfrequentie
  – De afveerfrequentie van een isolator is afhankelijk van de belasting op de isolator. Het is dus belangrijk om te weten bij welke belasting een bepaalde afveerfrequentie moet optreden.

  Een opgave dient er dus als volgt uit te zien: Bijv. afveerfrequentie max. 10 Hz bij eigen gewicht + 1/3 max. gebruiksbelasting.