Akoestiek voor bowlingbanen

De beste basis voor elke bowlingbaan
MAvotrans-voor-zwevende-vloeren-bij-bowlingbanen

Tegenwoordig zie je steeds vaker bowlingbanen geïntegreerd in multifunctionele uitgaanscentra, waar ze worden gecombineerd met een scala aan activiteiten, van spel en sport tot culinair genot en entertainment. Een goede geluidsbeheersing is dan ook must om de bezoekers een fijne beleving te bieden.

BowlFLOOR

Met de BowlFLOOR kan nu ook één van de meest uitdagende omgevingen akoestisch worden verbeterd d.m.v. een effectieve geluidsisolatie. Lees hier meer

CineWall

Met onze CineWall construeer je op eenvoudige en economische wijze een voorzetwand, die qua prestaties op het gebied van geluidsisolatie aan de hoogste akoestische normen voldoet. Ontdek meer

Geluidsabsorptie

Door geluidsgolven te absorberen binnen de ruimte van de bowlingbaan reduceren we de nagalmtijd en optimaliseren wij de akoestiek van deze ruimte. Bekijk hier

Mavotrans geluidsisolatie - Akoestische ontkoppelde zwevende vloersystemen bij bowlingbanen
geluidsisolatie voor een perfecte akoestiek
maatwerk
berekend en beproefd
duurzaam samenwerken

Waar moet je qua akoestiek op letten bij de opbouw van een bowlingbaan

Geluidsisolatie
Om te voorkomen dat geluidstrillingen worden doorgegeven naar omliggende ruimten, moet het ontwerp van de zwevende vloer een adequate geluidsisolatie bieden.

Geluidsabsorptie
De vloer moet ook een bepaalde mate van geluidsabsorberend vermogen bieden. Hiermee wordt vervelende galm voorkomen.

Contactgeluidsisolatie
Het contactgeluid dat ontstaat bij de landing van de bowlingbal op de baan is erg hard. Een zwevende vloer met een juist afgestemde afveerfrequentie kan dit geluid reduceren.

Luchtgeluidsisolatie
Het rollen van de bal over de harde baan en het raken van de kegels zorgt voor luchtgeluid. Een goed vlakliggende zwevende vloer met een glad oppervlak en een hoge wrijvingscoëfficiënt reduceert dit geluid aanzienlijk.

Isoleren van naden tegen geluidslekken
Het is belangrijk om alle naden van de vloer af te dichten om te voorkomen dat er geluid lekt naar omliggende ruimten.

Meten is weten
Tijdens de installatie van de zwevende vloer is het belangrijk om regelmatig metingen uit te (laten) voeren. Zo weet je dat de vloer aan de gestelde eisen voldoet.