Professionele ruimteakoestiek oplossingen

Esthetisch, functioneel en overal toepasbaar
Verbeter de akoestiek in een ruimte - Mavotrans

Verbeter de akoestiek in een ruimte met onze professionele designoplossingen. Mavotrans is specialist op het gebied van geluidsbeheersing en beschikt over akoestiek adviseurs met deskundige kennis op het gebied van ruimte- en bouwakoestiek. Met een zeer uitgebreid en kwalitatief hoogwaardig assortiment akoestiek producten is er voor elk geluidsprobleem de juiste oplossing. Mavotrans adviseert bij het nemen van juiste akoestische maatregelen en levert professionele producten voor lawaaibestrijding, geluidsbeheersing en bouwakoestiek.

Maatwerk oplossingen

Akoestiek kent geen standaard oplossingen, ieder project is anders en vraagt om projectgerichte invulling. Aan de hand van akoestische berekeningen worden de juiste geluidsabsorberende of –isolerende producten geboden. Maatwerk oplossingen, advies en begeleiding tijdens het gehele project horen bij onze dienstverlening. Wij bieden de producten, indien gewenst, inclusief een professionele montage en verwerking. Zo krijg je altijd het juiste advies en een perfecte akoestiek.

Vraag hier advies en ervaar het zelf

geluidsabsorptie voor perfecte akoestiek
esthetisch en functioneel
voor elke ruimte en elk budget
ingemeten en passend gemonteerd

Een paar van onze vele projecten

Proeflokaal Mimi

Proeflokaal Mimi is hét food & lifestyle restaurant in Voorschoten. Helaas functioneerde deze prachtige ruimte voor wat betreft de akoestiek onder niveau. Bij de aanwezigheid van grote groepen mensen gecombineerd met achtergrondmuziek nam de spraakverstaanbaarheid zodanig af dat er klachten van kwamen. De verschillende materialen in de ruimte en het harde betonnen plafond veroorzaakte een vervelende nagalm. De akoestiek in een door Mavotrans eerder gerealiseerd project werd door Van der Valk als dusdanig positief ervaren dat Van der Valk ook voor hun eigen proeflokaal Mimi, Mavotrans benaderd heeft om te adviseren in een akoestiek oplossing voor de storende nagalm in het proeflokaal.

Lees meer
Geluidsbeheersing voor proeflokaal Mimi in voorschoten
Verbeteren van de akoestiek in theater DeLawei in Drachten

Schouwburg De Lawei

Schouwburg De Lawei in Drachten is compleet vernieuwd. De Lawei is een schouwburg met een heel divers cultureel aanbod. Het is het kloppende hart en de culturele ontmoetingsplaats van Drachten en de regio. Een gastvrij huis voor de (podium)kunsten waar makers en liefhebbers elkaar treffen in de meest optimale omstandigheden. Voor een schouwburg is een correcte akoestiek in de verschillende ruimten natuurlijk een must. Architect van dit project TenBrasWestinga had hier bij het ontwerp van het vernieuwde De Lawei al rekening mee gehouden. In het bestek was door de architect een akoestische oplossing voor de Rutger Hauer filmzaal, de kleine zaal en voor de expositieruimte de Gallerij voorgeschreven met de producten van Mavotrans.

Lees meer

Basisschool de Klimop

De gymzaal van basisschool de Klimop is volledig gerenoveerd. Bij de verbouwing is veel aandacht gegeven aan de juiste akoestiek in de ruimte. Een goede akoestiek in de gymzaal verbetert het gebruikscomfort en voorkomt vermoeidheidsverschijnselen en problemen met gehoor en stem van docenten en leerlingen.

Door OFGV (Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek) is een rapport samengesteld waarbij de nagalmtijd voor de verbouwing werd vastgesteld op 1,75 seconden. Het advie, verbeter de akoestiek in de ruimte. Deze nagalmtijd moest worden teruggebracht naar 1,2 seconden. Ook moest de flutterecho in de ruimte worden voorkomen.
Mavotrans is gevraagd een geschikte oplossing aan te bieden gebaseerd op het akoestisch rapport.

Lees meer
Verbeter de akoestiek in een ruimte? vraag het Mavotrans
Referentie ruimteakoestiek | Congrescentrum Supernova Jaarbeurs 04

Congrescentrum Supernova Jaarbeurs

Supernova is het congrescentrum binnen de Jaarbeurs in Utrecht bestaande uit vier hypermoderne en flexibele zalen. Voor het realiseren van een correcte geluidsbeheersing in de zaal Progress stond de Texaa® Vibrasto akoestische wandbekleding van Mavotrans voorgeschreven. Voorwaarde van de toepassing van deze wandbekleding was dat de led verlichting door de wandbekleding zou schijnen, waardoor de ruimte de, door de architect ontworpen, buitenaardse en futuristische uitstraling volledig zou behouden. Daarbij moest de oplossing voldoende geluidsabsorptie bieden in breed frequentiegebied.

Lees meer

Al meer dan 45 jaar specialist in ruimteakoestiek

Inmiddels hebben wij bij Mavotrans meer dan 45 jaar ervaring opgebouwd op het gebied van akoestiek en gebruiken wij onze ervaring en expertise om te adviseren bij de meest optimale oplossing voor een correcte geluidbeheersing. In 1972 is deze kleuterklas voorzien van geluidsabsorberende Pyramide platen aan het plafond, waardoor de nagalmtijd in de ruimte tot een aangenaam niveau is teruggebracht.

Tegenwoordig zijn de oplossingen natuurlijk volledig van deze tijd en in vele stoffen, kleuren, vormen en materialen leverbaar, zodat ze in elk interieur kunnen worden geïntegreerd. Functionele, esthetische en creatieve oplossingen waarmee rust wordt gecreëerd.

Al sinds 1970 actief in geluidsabsorptie - Mavotrans

Bekijk hier een referentieproject bij u in de buurt

Filter op