Referentie ruimteakoestiek | Proeflokaal Mimi

Geluidsbeheersing voor proeflokaal Mimi in voorschoten

Het food & lifestyle restaurant

Opdrachtgever: Van der Valk
Advies/levering/verwerking: Mavotrans

De uitdaging

Van der Valk Voorschoten opent het Proeflokaal Mimi. Mimi is hét food & lifestyle restaurant. Mimi is vernieuwend en een tikkeltje eigenwijs. Helaas functioneerde deze prachtige ruimte voor wat betreft de akoestiek onder niveau. Bij de aanwezigheid van grote groepen mensen gecombineerd met achtergrondmuziek nam de spraakverstaanbaarheid zodanig af dat er klachten van kwamen. De verschillende materialen in de ruimte en het harde betonnen plafond veroorzaakte een vervelende nagalm.

De akoestiek in een door Mavotrans eerder gerealiseerd project werd door Van der Valk als dusdanig positief ervaren dat Van der Valk ook voor hun eigen proeflokaal Mimi, Mavotrans benaderd heeft om te adviseren in een akoestiek oplossing voor de storende nagalm in het proeflokaal.

eferentie ruimteakoestiek | Proeflokaal Mimi

De oplossing

Voor de oplossing van de nagalm in de ruimte is er gebruik gemaakt van de Mavopreen Plano geluidsabsorberende platen van Mavotrans. In de ruimte zijn de platen in de kleur zwart toegepast.

Door de toepassing van de Mavopreen Plano platen kon een intensieve verbouwing van de gehele ruimte achterwege blijven. De eenvoudige en efficiënte manier van verwerking heeft er voor gezorgd dat het proeflokaal direct na plaatsing weer in gebruik genomen kon worden.

De ruimte is voorzien van 260 geluidsabsorberende platen met een afmeting per plaat van 1.250 x 625 mm en een dikte van 50 mm. De Mavopreen Plano platen hebben een hoge verouderingbestendigheid, zijn vrij van kunstmatige en natuurlijke mineraalvezels, halogeen en FCKW en zijn daarbij moeilijk ontvlambaar.

Door toepassing van de Mavopreen Plano platen is de nagalmtijd van 2,5 seconden teruggebracht naar 0,8 seconden. Dit levert een aangenaam akoestisch klimaat in het proeflokaal en een optimale geluidbeheersing.

Bekijk alle voordelen van Mavopreen platen:

Productinformatie

Feiten en cijfers

  • 202 m² geluidsabsorptie aangebracht
  • Functioneel en esthetisch
  • 260 akoestische platen verlijmd
  • Nagalmtijd teruggebracht naar 0,8 sec