Referentie ruimteakoestiek | Schouwburg de Lawei

Referentie ruimteakoestiek | Schouwburg de Lawei in drachten

Architect: TenBrasWestinga
Aannemer: Friso Aannemingsmaatschappij
Akoestisch advies : Mavotrans
Verwerker: Mavotrans

Referentie ruimteakoestiek | Schouwburg de Lawei

De uitdaging

Schouwburg De Lawei in Drachten is compleet vernieuwd. De publieke ruimten zijn volledig gerenoveerd, er is een nieuwe kleine zaal gerealiseerd en diverse ruimten zijn vernieuwd en gemoderniseerd. Daarbij zal het laden en lossen voortaan inpandig plaatsvinden en de backstage logistiek is flink verbeterd. Dat, gecombineerd met een compleet nieuwe look en feel van het pand maakt dat De Lawei weer klaar is voor de toekomst. De Lawei is een schouwburg met een heel divers cultureel aanbod. Het is het kloppende hart en de culturele ontmoetingsplaats van Drachten en de regio. Een gastvrijhuis voor de (podium)kunsten waar makers en liefhebbers elkaar treffen in de meest optimale omstandigheden.

Voor een schouwburg is een correcte akoestiek in de verschillende ruimten natuurlijk een must. Architect van dit project TenBrasWestinga had hier bij het ontwerp van het vernieuwde De Lawei al rekening mee gehouden. In het bestek was door de architect een akoestische oplossing voor de Rutger Hauer filmzaal, de kleine zaal en voor de expositieruimte de Gallerij voorgeschreven met de producten van Mavotrans.

 

De oplossing

Voor een goede geluidbeheersing binnen de diverse ruimten is gebruik gemaakt van de Texaa® Vibrasto 3 akoestische wand- en plafondbekleding. Dit is een textiele bekleding gespannen over een laag geluidsabsorptie-materiaal. Voor de Rutger Hauerzaal is gekozen voor de zwarte variant, waarbij de bekleding tussen de, op de wand aangebrachte, vakken is gespannen. In de kleine zaal zijn de achterwand en het plafond voorzien van de grijze uitvoering. In de galerij is gekozen voor lichtgrijze plafondeilanden. Een correcte verwerking van de akoestische bekleding is zeer belangrijk voor een optimaal akoestisch en esthetisch eindresultaat. Daarom is de montage verricht door een van Mavotrans vaste montagebedrijven.

Feiten en cijfers

  • Functioneel en esthetisch
  • Ruim 1.000 m² Vibrasto verwerkt
  • Leverbaar in 22 modieuze kleuren
  • Vibrasto textiel met rug van vilt 3 mm dik

Texaa® Vibrasto

Texaa® Vibrasto biedt een zeer goede geluidsabsorptie in een breed frequentiegebied.

De textiele afwerking is stootbestendig, vuilafstotend, slijtvast en daardoor ideaal voor toepassing in publieke ruimten. De wand- en plafondbekleding is leverbaar in 22 moderne kleuren.

De bijzondere uitstraling, het geluidsabsorberend vermogen en de ruime kleurschakeringen zorgen ervoor dat deze akoestische bekleding zeer veel mogelijkheden biedt en overal toepasbaar is. Texaa® Vibrasto is één van de meest gekozen oplossingen voor akoestische wand- en plafondbekleding in de markt.

Bekijk alle voordelen van Texaa® Vibrasto:

Bekijk het product

Download ons productblad

Referentie ruimteakoestiek | Schouwburg de Lawei - binnen