Referentie ruimteakoestiek | Congrescentrum Supernova Jaarbeurs

Referentie ruimteakoestiek | Congrescentrum Supernova Jaarbeurs 04

Ruimteakoestiek bij Congrescentrum Supernova Jaarbeurs

Architect : Liong Lie Architects
Aannemer : VIOS Bouwgroep B.V.
Verwerker : Dokter Interieurbouw

Geluidsabsorptie van Mavotrans bij Supernova Jaarbeurs in Utrecht

De uitdaging

Supernova is het congrescentrum binnen de Jaarbeurs in Utrecht bestaande uit vier hypermoderne en flexibele zalen. Voor het realiseren van een correcte geluidbeheersing in de zaal Progress stond de Texaa® Vibrasto akoestische wandbekleding van Mavotrans voorgeschreven. Voorwaarde van de toepassing van deze wandbekleding was dat de led verlichting door de wandbekleding zou schijnen, waardoor de ruimte de, door de architect ontworpen, buitenaardse en futuristische uitstraling volledig zou behouden. Daarbij moest de oplossing voldoende geluidsabsorptie bieden in breed frequentiegebied

De oplossing

Na testen met de led verlichting te hebben uitgevoerd is de Texaa® Vibrasto 3 toegepast. Dit is een textiele wandbekleding gespannen over een laag geluidsabsorptiemateriaal. De textiele afwerking is uitgevoerd in de Gris Metal om een optimale doorschijnen van het licht te waarborgen is het geluidsabsorberende vilt ook in een licht grijze variant uitgevoerd.

De textiele afwerking is stootbestendig, vuilafstotend, slijtvast en daardoor ideaal voor toepassing in publieke ruimten. Texaa® Vibrasto biedt vele architectonische mogelijkheden en sluit zeer goed aan bij het futuristische ontwerp van deze ruimten.

Vraag hier advies en ervaar het zelf