Bouwakoestiek is een vak apart

Met kennis en maatwerk altijd de juiste oplossing
Mavotrans dé expert in geluidsisolatie, levert constructieve oplossingen voor het isoleren van trillingen

Maatwerkoplossingen voor een perfecte akoestiek

Akoestiek kent geen standaard oplossingen, ieder project is anders en dit vraagt om projectgerichte invulling. Mavotrans is dé expert in bouwakoestiek, geeft advies en levert constructief hoogwaardige oplossingen voor het isoleren van trillingen, waarmee contactgeluid in de constructie wordt gestopt.

Onze engineers hebben jarenlagen ervaring bij het behalen van strenge prestatie-eisen en helpen je bij het nemen van de juiste ontwerp- en uitvoeringsmaatregelen om contactgeluid en doordreunen te voorkomen en je behoed voor faal- en herstelkosten.

Met een zeer uitgebreid en kwalitatief hoogwaardig assortiment akoestiek producten is er voor elk geluidprobleem de juiste oplossing. Hulp nodig bij de verwerking? Wij verzorgen ook een professionele montage en verwerking van deze oplossingen

Ervaring met bouwakoestiek

 • Ontkoppeling van vloeren en funderingen
 • Ontkoppeling van staalconstructies
 • Vloeren van concertgebouwen en theaters
 • Ontkoppeling van luchtbehandelingsinstallaties
 • Ontkoppeling van bordessen en trappen
 • Vloeren van liftmachinekamers
 • Ontkoppeling van doos-in-doos constructies
 • Geluidsisolerende voorzetwanden
 • Isolatie van luchtkanalen
 • Geluidsisolatie van studio’s en discotheken
 • Ontkoppeling van plafonds
 • Zwevende vloersystemen
 • Ontkoppeling van gebouwen of bouwdelen

 

Bouwakoestiek
Mavotrans dé expert in geluidsisolatie, levert constructieve oplossingen om contactgeluid in de constructie te stoppen

Ontkoppeling van bouwdelen

De ontkoppeling van bouwdelen heeft als doel, het zoveel mogelijk reduceren van contactgeluiden. Bij contactgeluid zorgt een vast medium, zoals beton, voor transport van het geluid. Voorbeelden van contactgeluiden zijn: lopen, stampen, vallende voorwerpen, stansmachines, draaiende compressoren, schuiven met een stoel.

De hierdoor in de constructie opgewekte trillingen worden door de constructie voortgeplant en kunnen elders in het gebouw door vloeren en wanden weer als luchtgeluid worden afgestraald. De bestrijding van contactgeluid moet je vooral bij de bron zoeken. Voorkom dat het contactgeluid wordt opgewekt of doorgegeven. Dit is niet altijd mogelijk.
Het tegenhouden van eenmaal opgewekt contactgeluid is veel ingewikkelder. Je moet er voor zorgen dat het contactgeluid geïsoleerd blijft tot een bepaald deel van het gebouw.

Voor de ontkoppeling van bouwdelen zoals vloeren, muren, traphuizen, gevels, staalconstructies e.d. heeft Mavotrans een aantal specialistische oplossingen.

Bekijk hier onze ontkoppelingssystemen

Akoestische zwevende vloersystemen

Een perfect ontworpen zwevende vloer systeem is een zeer effectieve akoestische oplossing voor het ontkoppelen van verdiepingen. Op deze wijze kun je rustig een bibliotheek onder een gymzaal creëren of een meerdere bioscoopzalen onder elkaar.

Bekijk onze video en zie hoe eenvoudig je een zwevende vloer kan aanbrengen. Het geheim zit ‘m natuurlijk in een goede voorbereiding en uitgedachte legplannen. 

Voor de akoestische ontkoppeling van vloeren waarbij de beste prestaties worden verlangd levert Mavotrans verschillende systemen. Deze ontkoppelsystemen om verend opgelegde zwevende dekvloeren te realiseren worden geleverd in verschillende uitvoeringen. Het veermechanisme kan worden gerealiseerd met vloerregels, ontkoppelmatten, elastomeer pads of stalen veren. De zwevende vloeren worden door Mavotrans speciaal op maat ontworpen voor situaties waar hoge eisen aan zowel luchtgeluidisolatie als contactgeluidisolatie worden gesteld.

Ontdek hier onze zwevende vloersystemen
Mavotrans dé expert in Geluidsisolatie

Akoestische opleggingen

Voor opleggen van gebouwen of bouwdelen leveren wij ook akoestische oplegmaterialen. Zo wordt voorkomen dat trillingen uit de omgeving, van bijvoorbeeld een nabijgelegen treinspoor of een snelweg, als contactgeluid hindert in het gebouw veroorzaakt.

Vraag onze specialist welk van de Mavo-dBreak opleggingen het meest geschikt zijn voor de diverse toepassingen en belastingen bij jouw project. Onze adviseur maakt graag een oplegplan met productadviesen voor u.

Deze Mavo-dBreak oplossingen mogen de constructieve integriteit van het gebouw niet negatief beïnvloeden. Voor het op de juiste wijze ontkoppelen van een bouwdeel moet iedere gekozen oplossingen door uw constructeur worden doorgerekend.

Bekijk de oplegmaterialen in ons Mavo-dBreak assortiment

Doos in Doos systemen

Om een goede doos-in-doos te realiseren dienen alle wanden, het plafond en de vloer ontkoppeld te worden. De Mavo-dBreak Iso plafondclip, Iso wandsteun, Iso wandstrook en Iso profile zijn hiervoor de juiste producten. Om te komen tot een optimale geluidsisolatie wanneer men een vrijhangend plafond, voorzetwand en een zwevende vloer plaatst, is het belangrijk om het massa-veer-massa principe zo goed mogelijk te benaderen. Daarom dient men  te zorgen voor soepele (verende) bevestigingssystemen.

Bekijk de doos in doos oplossingen
Mavo-dBreak Iso wandsteun - Geluidsisolatie d.m.v. doos-in-doos
Producten nodig voor bouwakoestiek? Een passende oplossing voor elk geluid probleem
Opbouw van zwevende vloer ter voorkoming conteactgeluid- Mavotrans

Bekijk hier een referentieproject bij u in de buurt

Filter op

Algemene projectaanpak voor bouwakoestiek

Bouwakoestiek is een vak apart

Met kennis en maatwerk altijd de juiste oplossing

Mavotrans is specialist op het gebied van geluidbeheersing. Bouwakoestiek is een aparte discipline die vraagt om gespecialiseerde kennis en expertise op dit gebied. Een goede geluidsbeheersing in de bouw is gebaseerd op een juiste detaillering, een betrouwbare uitvoering en de toepassing van de juiste bouwmaterialen en oplossingen. Steeds vaker vormt de akoestische kwaliteit van gebouwen een belangrijk aandachtspunt en worden er strenge prestatie-eisen gesteld. Interpretatie van deze eisen en de vertaling naar de juiste ontwerp- en uitvoeringsmaatregelen is specialisten werk en vraagt om maatwerkoplossingen. Een veelomvattende en complexe materie waarbij Mavotrans een gespecialiseerd jouw partner kan zijn bij je project.

Onze akoestiek adviseurs beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van bouwakoestiek, wat resulteert en een zeer uitgebreide technische knowhow. Zij beschikken over het vermogen om prestatie-eisen vanuit het ontwerp om te zetten naar concrete praktijkoplossingen. Bij zeer uiteenlopende projecten zijn de bouwakoestiek oplossingen van Mavotrans met succes toegepast.

Constructieve thermische ontkoppeling