Well-being verhogen door akoestiek

Milieu, esthetiek en prestatie in één oplossing
Phonstop geluidsabsorberende platen van Mavotrans toegepast bij City Garden

Ruimteakoestiek van Mavotrans

Milieu, esthetiek en prestatie in één oplossing

Thematiek

Een gebouw en haar ruimten moeten een positieve bijdrage leveren aan het welzijn, welbehagen en de gezondheid – samengevat well-being – van haar gebruikers. Doordat we steeds dichter op elkaar bouwen en binnenstedelijk bouwen in Nederland de voorkeur heeft, begint geluidsoverlast een steeds serieuzere impact te hebben op juist dat comfort wat een gebouw of woning moet bieden. Goede akoestische oplossingen zijn daarom van een steeds groter belang. De vraag naar praktische en esthetische oplossingen zien we toenemen. Niet alleen binnen in het gebouw, maar ook de vraag naar oplossingen die buiten toepasbaar zijn, wordt steeds groter.

Milieuvriendelijk

“Phonstop geluidsabsorberende tegels is dé oplossing anno nu”, aan het woord is Marcel Daas projectmanager akoestiek bij Mavotrans. De milieuvriendelijke Phonstop tegels zijn vervaardigd van 100% gerecycled glas, zonder toevoeging van enige chemische middelen of additieven. “Een ecologisch verantwoord product, dat helemaal past bij de huidige zorg om ons milieu en het besef dat we lief moeten zijn voor onze planeet”, stelt Marcel.

Esthetische oplossing

Naast de praktische voordelen zijn de Phonstop tegels tevens een esthetisch zeer aantrekkelijke oplossing. “Zeg nu zelf, de oubollige houtwolcementplaten hebben we wel gezien. Het is tijd voor een hedendaags alternatief.” Het strakke oppervlak en de mogelijkheid om de tegels in verschillende kleuren (volgens RAL waaier) te laten spuiten, zorgen voor een nieuwe beleving.

Hoge geluidsabsorptie en brandklasse

Het unieke materiaal van de tegels heeft een zeer poreuze structuur en geeft de tegels buitengewone akoestische eigenschappen. De geluidsabsorptie van de tegels is zeer hoog. “Door de combinatie van deze hoge geluidsabsorptie en de weerbestendigheid biedt Phonstop een ideale oplossing voor bijvoorbeeld de buitenruimte van appartementen”, aldus Marcel. “Op locaties waar hoogbouwprojecten worden gerealiseerd, is vaak sprake van een te hoge geluidsbelasting op de gevel veroorzaakt door weg- en of treinverkeer. Door bij deze woningen Phonstop tegels onder de balkons toe te passen, wordt het geluid geabsorbeerd. Dit voorkomt reflectie van geluid naar de woningen en beperkt de geluidsbelasting op de gevel.” Daarnaast hebben de tegels ook een hoge brandklasse (A1).

meer Phonstop

Well-being verhogen door akoestiek Milieu, esthetiek en akoestische prestatie in één oplossing