Veiligheid op de bouwplaats

Veiligheid op de bouwplaats

23 maart 2021

“Veiligheid zit ‘m vaak in de details, een ongeluk zit immers in een klein hoekje.”

Zeker op een zeer dynamische werkplek zoals een bouwterrein waar veel op hoogte wordt gewerkt, met vaak groot bewegend materieel en zware materialen. De bouwsector is nog steeds één van de sectoren, waarin de meeste ongevallen plaatsvinden. Het totaal aantal arbeidsongevallen met dodelijke afloop in Nederland schommelt, volgens de Inspectie SZW, al jaren tussen de vijftig en de zeventig. Met een aantal van 18 doden in 2019 en 13 doden in 2020 heeft de bouwsector een tragisch hoog aandeel in deze cijfers.

De bedrijfstak doet er natuurlijk alles aan om de bouw veiliger te maken. Denk bijvoorbeeld aan de Governance code Veiligheid in de bouw, de Generieke Poortinstructie (GPI), Veiligheid en Gezondheid (V&G), Bouwspraak, enz.

Bij Mavotrans juichen we elke verbetering voor meer veiligheid toe. Al hebben wij zelf slechts invloed op een paar kleine details, dan is het belang daarvan toch enorm groot. Want juist in de details schuilt vaak het gevaar.

Wij helpen graag om jou, je collega’s en de bezoekers van de bouwplaats te beschermen tegen een ongeluk. Mavotrans biedt slimme, handige en eenvoudige producten, die stuk voor stuk de veiligheid op het werk verhogen. Bijvoorbeeld onze randbeveiliging, omheiningsnet of anti-slip tape, waarmee valgevaar enorm wordt verminderd. Mocht er nu toch iemand vallen, dan voorkomen onze Mavosafe, draadeindbeschermers en stekeind-valbeveiligers ernstig letsel, veroorzaakt door de uitstekende stek- en draadeinden.  
 

Als alle kleine beetjes helpen om de bouw veiliger te maken, dan dragen wij graag ons steentje bij.

Op naar een veilig 2021.

 

 

 

 

Laatste nieuws
28 november 2023 Wees voorbereid op het winterseizoen Lees meer
14 november 2023 ISO 14001 voor ons echt een meerwaarde Lees meer
9 november 2023 Duurzame voegprofielen – bestaan die überhaupt? Lees meer
31 oktober 2023 Hoe je ook bouwt, altijd de juiste afdichting! Lees meer
30 oktober 2023 Veiligheidsexpert is Eddie-fan Lees meer