Vanzelfsprekend FSC®-gecertificeerd

Vanzelfsprekend FSC®-gecertificeerd

27 juni 2023

Duurzaamheid zit in ons DNA

Het belang van bossen is evident: ze genereren zuurstof, absorberen CO2, bevorderen biodiversiteit, dienen als leefgebied voor flora, fauna en mensen, en spelen een cruciale rol in het bestrijden van klimaatverandering. Dat we onze bossen moeten beschermen is logisch en daarom zijn wij vanzelfsprekend FSC-gecertificeerd. Het Forest Stewardship Council (FSC) certificeert bedrijven die verantwoordelijk en duurzaam beheerde bossen ondersteunen. Verantwoord bosbeheer houdt in dat het leefgebied van planten en dieren wordt beschermd en dat er respect is voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders.

Met FSC- hout wordt gewerkt met een Chain of Custody (CoC), waarbij het hout van kap (in de gecertificeerde bossen) tot aan het eindproduct wordt gevolgd. Al het door ons geleverde hout kan worden vergezeld van een zogenaamde FSC-CoC-certificering. Zo ben je ervan verzekerd dat dit hout ook daadwerkelijk afkomstig is uit goed beheerde bossen. Door toepassing van FSC-hout bij bouwprojecten dragen wij met elkaar bij aan de bescherming van onze bossen.

Wij begrijpen dat de bescherming van onze natuurlijke hulpbronnen en ecosystemen cruciaal is voor een duurzame toekomst. Door het FSC-certificaat tonen we aan dat we onze verantwoordelijkheid serieus nemen en ons inzetten voor het behoud van bossen en biodiversiteit. Duurzaamheid is voor ons meer dan alleen een trend, het is een integraal onderdeel van wie we zijn als bedrijf.

We blijven streven naar verbetering en innovatie op het gebied van duurzaamheid en hopen anderen te inspireren om soortgelijke stappen te nemen. Samen kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en bijdragen aan een duurzame wereld.

We staan in de FSC-database onder: FSC® C157871>

FCS- certificaat C157871, van Mavotrans. Vanzelfsprekend FSC-gecertificeerd

Laatste nieuws
27 maart 2024 Een Eddie update Lees meer
20 maart 2024 Dakvoetisolatie in beeld Lees meer
20 maart 2024 Flexibiliteit en efficiency ook op logistiek gebied Lees meer
20 maart 2024 Duurzame bescherming voor gevels Lees meer
19 februari 2024 Onze nieuwe catalogus nr.6 is uit! Lees meer