Toekomstproof luchtdicht bouwen met Mavotex Hybratec

Toekomstproof luchtdicht bouwen met Mavotex Hybratec

23 maart 2022

Een innovatief en multifunctioneel compressieband

In het hedendaagse bouwen hebben we te maken met steeds hogere prestaties op het gebied van luchtdicht bouwen. De behoefte aan eenvoudig te verwerken luchtdichte afdichtingsmiddelen is groot. Daarom introduceert Mavotrans Mavotex Hybratec; een nieuw,  uniek en absoluut luchtdicht compressieband. Een 3-in-1 oplossing;  zowel slagregendicht als geluid- en thermisch isolerend.

Multifunctionele 3-in-1 oplossing

Mavotex Hybratec is een multifunctioneel compressieband voorzien van meerdere folielagen. Het band is dankzij deze geïntegreerde barrièrelagen 100% luchtdicht (a-waarde van 0,00 m3/) en voorkomt convectiewarmteverliezen, dus maximale energiebesparing. Daarnaast biedt dit compressieband hoge akoestische en thermische isolatiewaarden. Het band heeft een slagregendichtheid van meer dan 1.050 Pa. Hierdoor is het band volledig bestand tegen steeds vaker voorkomende stormen en stortregens ten gevolge van de klimaatverandering.

Eenvoudige verwerking

Hybratec kan zowel aan de buiten- als aan de binnenzijde van de constructie worden toegepast. De verwerking is, door de éénzijdige zelfkleving, heel eenvoudig. Het band kan zowel vooraf in de fabriek als op de bouwplaats worden aangebracht. Door de 3-in-1 werking zijn minder handelingen nodig, waardoor arbeidskosten worden bespaard.

Functionele betrouwbaarheid

Hybratec biedt een hoge functionele betrouwbaarheid dankzij de combinatie van gecomprimeerd schuim en luchtdichte folielagen. Oneffenheden van de voeg worden opgevuld, daarbij heeft het band een langdurig vermogen om de voegbeweging op te vangen. Dankzij het uitzonderlijke toepassingsbereik van het band kunnen voegen van 6 – 40 mm met één type bandmaat volledig worden afgedicht.

Meer weten over de voordelen van Mavotex Hybratec:

Laatste nieuws
27 maart 2024 Een Eddie update Lees meer
20 maart 2024 Dakvoetisolatie in beeld Lees meer
20 maart 2024 Flexibiliteit en efficiency ook op logistiek gebied Lees meer
20 maart 2024 Duurzame bescherming voor gevels Lees meer
19 februari 2024 Onze nieuwe catalogus nr.6 is uit! Lees meer