Toekomstproof luchtdicht bouwen met Mavotex Hybratec

Toekomstproof luchtdicht bouwen met Mavotex Hybratec

23 maart 2022

Een innovatief en multifunctioneel compressieband

In het hedendaagse bouwen hebben we te maken met steeds hogere prestaties op het gebied van luchtdicht bouwen. De behoefte aan eenvoudig te verwerken luchtdichte afdichtingsmiddelen is groot. Daarom introduceert Mavotrans Mavotex Hybratec; een nieuw,  uniek en absoluut luchtdicht compressieband. Een 3-in-1 oplossing;  zowel slagregendicht als geluid- en thermisch isolerend.

Multifunctionele 3-in-1 oplossing

Mavotex Hybratec is een multifunctioneel compressieband voorzien van meerdere folielagen. Het band is dankzij deze geïntegreerde barrièrelagen 100% luchtdicht (a-waarde van 0,00 m3/[h·m·(daPa)n]) en voorkomt convectiewarmteverliezen, dus maximale energiebesparing. Daarnaast biedt dit compressieband hoge akoestische en thermische isolatiewaarden. Het band heeft een slagregendichtheid van meer dan 1.050 Pa. Hierdoor is het band volledig bestand tegen steeds vaker voorkomende stormen en stortregens ten gevolge van de klimaatverandering.

Eenvoudige verwerking

Hybratec kan zowel aan de buiten- als aan de binnenzijde van de constructie worden toegepast. De verwerking is, door de éénzijdige zelfkleving, heel eenvoudig. Het band kan zowel vooraf in de fabriek als op de bouwplaats worden aangebracht. Door de 3-in-1 werking zijn minder handelingen nodig, waardoor arbeidskosten worden bespaard.

Functionele betrouwbaarheid

Hybratec biedt een hoge functionele betrouwbaarheid dankzij de combinatie van gecomprimeerd schuim en luchtdichte folielagen. Oneffenheden van de voeg worden opgevuld, daarbij heeft het band een langdurig vermogen om de voegbeweging op te vangen. Dankzij het uitzonderlijke toepassingsbereik van het band kunnen voegen van 6 – 40 mm met één type bandmaat volledig worden afgedicht.

Meer weten over de voordelen van Mavotex Hybratec:

Laatste nieuws
28 november 2023 Wees voorbereid op het winterseizoen Lees meer
14 november 2023 ISO 14001 voor ons echt een meerwaarde Lees meer
9 november 2023 Duurzame voegprofielen – bestaan die überhaupt? Lees meer
31 oktober 2023 Hoe je ook bouwt, altijd de juiste afdichting! Lees meer
30 oktober 2023 Veiligheidsexpert is Eddie-fan Lees meer