Toebehoren loodvervangers

 • Panklem
  - voor het vastzetten van loodvervangers aan de dakpannen, om het opwaaien bij harde wind te voorkomen.
 • Voegklem RVS
  - om de loodvervanger te fixeren in de voeg van metselwerk.
 • Schaar (rechtshandig)

 

Meer informatie
bestelnummeromschrijvingverpakking stuks
643693Panklem25
643694Voegklem RVS25
643695Schaar, rechtshandig1

Toebehoren bij loodvervangers

Panklem

Wij adviseren om de panklem te gebruiken op plekken waar harde wind voor komt. Met deze panklemmen wordt de loodvervanger op de juiste manier vastgezet aan de pannen om het opwaaien bij harde wind te voorkomen. De panklem wordt op onderstaande wijze verwerkt:

 • Het platte gedeelte, het “U-tje”, valt exact in de verticale sluiting van de dakpannen. Dus daar waar 2 pannen in dezelfde rij over elkaar heen dekken. Op deze wijze wordt de klem aangedrukt door de dakpannen.
 • Het verticale lipje staat, bij een toepassing van de loodvervanger onder bijvoorbeeld een dakkapel, 3 a 4 cm aan de onderzijde van de loodvervanger omhoog.
 • Prik het verticale lipje door de loodvervanger heen, en vouw deze vervolgens om. Zo ontstaat een mechanische oplossing welke het opwaaien van de loodvervanger tegen gaat.
 • Dit doe je bij iedere overlap van de dakpannen onder een dakkapel.

Voor een toepassing op dakpannen is het advies om de geribbelde loodvervanger variant te gebruiken i.v.m. een makkelijkere verwerking op deze geprofileerde ondergrond. 

Voegklem RVS

De voegklemmen gebruikt u in de voeg van het metselwerk om de loodvervanger te fixeren. Met deze klemmen fixeert u eenvoudig en snel uw loodvervanger in de voeg. De voegklemmen gebruikt u bijvoorbeeld in opgaand metselwerk. Uw uitgeslepen voeg kunt u hierna gemakkelijk en snel opvullen met onze WH060.

Ons advies is om per 450 mm loodvervanger een voegklem te gebruiken.