Tien tips van Tessa

Tien tips van Tessa

1 juni 2022

Eenvoudig en snel een prefab casco luchtdicht maken?
Deze 10 tips helpen je op weg

Door de steeds strengere eisen op het gebied van de energieprestaties van woningen is het van belang om ook bij prefab casco’s te zorgen voor luchtdichte aansluitingen. Met de oplossingen van onze partner Alert Isolatie is dat in een handomdraai gerealiseerd. Lees daarom snel deze 10 praktische en handige tips van Tessa, onze junior sales engineer.


Tip 1. Minder handling en afval

Met de producten van Alert heeft u geen tapes, bandjes, kitten en PUR-schuim meer nodig!

Tip 2.  Handig montage stappenplan

Wist je dat we uitgebreide verwerkingsinstructies hebben voor de Airtight en de dakvoetisolatie? In een paar stappen leggen we je uit hoe eenvoudig je deze producten kunt toepassen.

Tip 3. Geen PUR nodig

Wanneer je onze dakvoetisolatie gebruikt bij een hellend dak achter de muurplaat, kun je dit detail luchtdicht maken zonder het gebruik van PUR.

Tip 4.  Toepasbaar bij elke vorm muurplaat

Onze dakvoetisolatie kun je gebruiken bij zowel een ronde als een hoekige muurplaat. Je trekt de glijfolie van de dakvoetisolatie eenvoudig over de muurplaat heen en niet deze vervolgens aan de binnenzijde vast.

Tip 5.  Snel en effectief luchtdicht

Met de dakvoetisolatie maak je de dakvoet sneller luchtdicht, dan wanneer je PUR toepast. De dakvoetisolatie zorgt voor een optimale opvulling van de ruimte achter de muurplaat. Het resultaat is in één keer een perfecte afsluiting van de dakvoet.

Tip 6. Drievoudige afdichting

Wanneer je onze Airtight toepast in de spouw krijg je niet alleen een luchtdichte afsluiting van klasse 3 of zelfs 4, maar is de afsluiting ook gelijk geluid- en thermisch dicht.

Tip 7. Toepasbaar bij brede spouwbreedte

Door twee Airtight naast elkaar toe te passen, kun je maar liefst een spouwbreedte van 160 mm opvullen.

Tip 8. Ook smalle en zelfklevende variant

Airtight hebben we tegenwoordig ook in een smallere vorm met zelfkleving onder de naam Airtape en is perfect te gebruiken bij modulaire bouw.

Tip 9. Brandveilige aansluitingen

Niet alleen de Airtight hebben we in een brandwerende versie genaamd Firetight, ook de Airtape hebben we in een brandwerende versie genaamd Firetape!

 

Tip 10. Advies bij jouw detail

Luchtdicht bouwen begint bij goed ontworpen details. Ben je opzoek naar een passende oplossing voor jouw detail, maar ben je er niet zeker van of onze huidige producten hier geschikt voor zijn? Bel ons en we gaan samen opzoek naar de beste oplossing.

Laatste nieuws
27 juni 2024 Vernieuwde KG-Fix Muurkraag Lees meer
21 juni 2024 Duurzame samenwerking vermindert afvalstroom Lees meer
13 juni 2024 Gietmortels merkbaar in beeld Lees meer
7 juni 2024 Reduceren van wapeningspercentage in betonconstructies Lees meer
6 juni 2024 TAP Groep neemt 100% van de aandelen in Mavotrans over Lees meer