Thermo Break; de eerste CE-gemarkeerde constructieve thermische ontkoppeling

Thermo Break; de eerste CE-gemarkeerde constructieve thermische ontkoppeling

3 april 2023

De Thermo Break koudebrugonderbreking is na onafhankelijke beoordeling bekroond met een Europese CE-markering. Hiermee is Thermo Break de eerste constructieve thermische ontkoppeling met een certificering op zak.

Na uitgebreid onderzoek en ontwikkelingswerk bij producent Farrat, is Mavotrans (leverancier voor de Nederlandse markt) er trots op Europa’s eerste Europese beoordelingsdocument EAD 041877-00- 0301 voor constructieve thermische ontkoppeling te mogen voeren.

Het behalen van het certificaat bevestigt en waarborgt de kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid van het product en zo wordt een belangrijke stap gezet in de kwaliteitsborging. Thermo Break is zowel in het laboratorium als in de praktijk uitgebreid getest en wordt daarnaast regelmatig onderworpen aan strenge controles op het gebied van de producteigenschappen, kwaliteitsbeheer en het productieproces.

Dit heeft nu geleid tot de Europese Technische Beoordeling ETA-22/0333 voor de Thermo Break typen TBK en TBL. De TBF variant, met brandklasse A2,s1;d0, zal begin 2023 aan de nieuwe ETA worden toegevoegd.

Thermo Break voorkomt koudebruggen bij beton- en staalconstructies en zijn een essentieel onderdeel van energie-efficiënte gebouwen. Het biedt de beste balans tussen thermische ontkoppeling en belastbaarheid, vereisen geen uitgebreide wijzigingen in constructiedetails en zijn door de eenvoudige integratie en makkelijke montage zeer kosteneffectief.

Laatste nieuws
21 september 2023 Nieuw T-Head wapening Lees meer
19 september 2023 Optimale bescherming in het natte jaargetijde op de bouwplaats Lees meer
18 september 2023 Kom je ook naar de Staalbouwdag 2023? Lees meer
27 juni 2023 Vanzelfsprekend FSC®-gecertificeerd Lees meer
22 juni 2023 Onze losmaakbare Airtight Lees meer