Referentieproject ruimteakoestiek | Gymzaal St. Jozefschool te Wateringen

Mavotrans project GymWall

Akoestiek verbeteren in gymzaal St. Jozefschool

Opdrachtgever: Willem van Dijk Totaalbouw
Verwerker: Ray-On te Moerkapelle
Akoestisch advies: Mavotrans

Gymzaal

Op de St. Jozefschool in Wateringen ondervonden de leerlingen en vooral de leerkrachten veel last van een vervelende galm tijden de gymles. Mavotrans kreeg de vraag hoe de geluidskwaliteit in de sportzaal verbeterd kon worden. Op basis van het advies van Mavotrans is besloten om maatregelen te nemen om de weerkaatsing van geluid via de muren te verminderen.

De handigste tijd om z’n project uit te voeren is natuurlijk in de zomervakantie, dan heeft niemand last van de werkzaamheden.

82 GymWall panelen (1.200 x 2.400 x 12 mm] in 3 kleuren zijn verspringend op een hout rachelwerk met een spouw van 50 mm aangebracht. De verschillende kleuren van de panelen geven de ruimte een hele vrolijke uitstraling daarnaast zijn de panelen ook nog eens hufterproof. Het GymWall materiaal is stootbestendig en het rachelwerk verdeelt de druk. Precies wat je nodig hebt in een sportzaal met rondvliegende ballen. Tel daar de hoge geluidsabsorberende eigenschappen van Gymwall bij op en je hebt dé perfecte oplossing.

Het project is helemaal volgens planning afgerond, precies in de laatste week van de schoolvakantie. De eerste gymles van het nieuwe schooljaar was voor de gymdocent een verademing. Zij was maar wat blij met het verschil.

Meer over onze Gymwall panelen?