Referentie ruimteakoestiek | Verzorgingshuis Wonen bij September - Heerenveen

Referentieproject - Verzorgingshuis_Wonen_bij_September-Heerenveen

Ruimteakoestiek voor Verzorgingshuis Wonen bij September – Heerenveen

Opdrachtgever: Stichting Wonen bij September
Verwerker: Ray-On te Moerkapelle
Akoestisch advies: Mavotrans

Akoestiekoplossing

De Kruiskerk aan de Burgemeester Falkenaweg is verbouwd tot twee woonhuizen met in totaal 48 appartementen voor ouderen met dementie. De kerk is bijna honderd jaar oud en heeft tot 2012 dienst gedaan als kerk van de Protestantse Wijkgemeente Heerenveen. De herbestemming betekent dat de kerk goed behouden blijft en dat er weer ‘leven’ in is gekomen met een fijn kleinschalig verzorgingshuis.

Wij kregen van stichting Wonen bij September het verzoek om te adviseren over de akoestiek in dit mooie restaureerde pand. Der nagalmtijd was te lang en dit veroorzaakte klachten bij de medewerkers van het team. Een akoestische correctie was noodzakelijk, hierbij moest de fijne sfeer en de uitstraling van het verzorgingshuis natuurlijk wel behouden blijven. In gezamenlijk overleg is ervoor gekozen om ca. 320m2 geluidsabsorberende Plano Polar platen op te hangen. Daarnaast zijn er tegen de hoge wanden nog ca. 150m2 Mavo-dBound Liner panel in een zorgvuldig afgestemde warme tint geplaatst.

Ons vaste montagebedrijf Ray-On uit Moerkapelle heeft de panelen professioneel bevestigd en het resultaat mag gezien worden. Maar belangrijker nog: het team van Wonen bij September in Heerenveen is heel blij met het eindresultaat en merken ook daadwerkelijk het verschil. Hun klachten veroorzaakt door de slechte akoestiek behoren tot het verleden.