Referentie ruimteakoestiek | Peuterdagcentrum De Bloementuin - Nijkerk

Referentieproject Ruimteakoestiek bij Peuterdagcentrum de Bloementuin in Nijkerk

Ruimteakoestiek bij Peuterdagcentrum de Bloementuin – Nijkerk

Opdrachtgever: Stichting Amerpoort
Verwerker: Ray-On te Moerkapelle
Akoestisch advies: Mavotrans

Akoestiekoplossing

Op het landgoed Groot Hennekeler in Nijkerk is het Peuterdagcentrum De Bloementuin van Stichting Amerpoort gevestigd. Een fijne nieuwe locatie waar het team drie groepen kinderen tussen 0 en 5 jaar met een ontwikkelingsachterstand ter observatie en behandeling kan onderbrengen.

Wij kregen van stichting Amerpoort het verzoek om te adviseren over de akoestiek in dit mooie restaureerde pand. Der nagalmtijd was te lang en dit veroorzaakte klachten bij de medewerkers van het team. Een akoestische correctie was noodzakelijk, hierbij moest de speelse sfeer en de uitstraling van het peuterdagverblijf natuurlijk wel behouden blijven. In gezamenlijk overleg is ervoor gekozen om geluidsabsorberende Mavo-dbound Raft panelen op te hangen. Deze panelen werden zorgvuldig gekozen in lichtblauw en wit, met een speels ‘wolk’-ontwerp, evenals één ‘cirkel’-paneel in een stralende gele kleur, wat de zon in de lucht vertegenwoordigt.

Ons vaste montagebedrijf Ray-On uit Moerkapelle heeft de panelen professioneel bevestigd en het resultaat mag gezien worden. Maar belangrijker nog: het team van De Bloementuin is heel blij met het eindresultaat en merken ook daadwerkelijk het verschil. Hun klachten veroorzaakt door de slechte akoestiek behoren tot het verleden.