Referentie ruimteakoestiek | De Raedt – Rotterdam 08

Opdrachtgever: VORM Transformatie en Renovatie
Architect: Bos Hofman Achitektenkombinatie
Aannemer: VORM Transformatie en Renovatie
Akoestisch advies : Mavotrans

Akoestiek project - balkons De Raed in Rotterdam

De uitdaging

Op de hoek van de Mathenesserlaan en de Heemraadsingel is een voormalig school- en kantoorgebouw getransformeerd naar woongebouw De Raedt met 51 luxe koopappartementen, waarvan 3 luxe penthouses.

Het voormalige kantoorpand aan de Mathenesserlaan 321 was tot en met het schooljaar 2017-2018 in gebruik door het Albeda College. Na vertrek van de school is het plan ontwikkeld om het pand te transformeren tot een woongebouw dat ruimte biedt aan appartementen en een parkeergarage. Het gebouw heeft een oppervlakte van 8.000 m² bestaat uit acht bouwlagen met een kelder op 1.437 m² eigen grond.

Het gebouw De Raedt bevindt zich op een belangrijke zichtlocatie op de kruising van de Mathenesserlaan en Heemraadssingel. Het is recentelijk aangewezen als beschermd stadsgezicht. Een druk punt met veel wegverkeer, vlakbij het centrum van Rotterdam. Om de bewoners zoveel mogelijk woongenot en comfort te bieden, is er uitgebreid gekeken naar de eventuele geluidsoverlast, waar de bewoners mee te maken zouden kunnen krijgen.

Architect van dit project, Bos Hofman Architekten-kombinatie, heeft hier bij het ontwerp direct rekening mee gehouden. In het bestek was door de architect een akoestische oplossing onder de balkons voorgeschreven met de producten van Mavotrans.

De oplossing

Voor een goede geluidbeheersing en minimalisering van de geluidsoverlast voor de bewoners zijn de balkons aan de onderzijde voorzien van Phonstop geluidsabsorberende tegels. Dit voorkomt reflectie van geluid naar de woningen en beperkt de geluidsbelasting op de gevel, wat het woongenot van de bewoners enorm ten goede komt.

Daarbij hebben de tegels een moderne vormgeving en strak oppervlak. In dit project zijn de tegels in een speciaal gemengde goudgele en een standaard grijze RAL kleur gespoten, zodat de tegels heel mooi integreren bij het ontwerp van het gebouw.

De Phonstop tegels zijn vervaardigd van 100% geëxpandeerd glasgranulaat. Het materiaal is onbrandbaar en door zijn unieke samenstelling absoluut weerbestendig, waardoor de tegels zeer geschikt zijn voor buiten toepassing. De tegels bieden zeer hoge geluidsabsorptiewaarden, waardoor ze voor De Raedt en haar bewoners de perfecte oplossing bieden en bijdragen aan een optimaal woongenot.

Feiten en cijfers

  • 51 luxe koopappartementen en 3 penthouses.
  • Totaal 550m² Phonstop platen verlijmd
  • 100% geëxpandeerd glasgranulaat
  • Phonstop is onbrandbaar; Brandklasse A1

Phonestop

  • Geluidsabsorberende wand- en plafondtegels vervaardigd uit 100% recycled glas
  • Voor binnen- en buitentoepassing
  • Kunnen eenvoudig worden verlijmd
  • Elementen zijn onbrandbaar
  • Zowel binnen als buiten toepasbaar
  • Hoge geluidsabsorptie in een breed frequentiegebied

 

Bekijk alle voordelen van Phonstop:

Bekijk het product

Download ons productblad Phonstop binnen

Download ons productblad Phonstop buiten