Referentie ruimteakoestiek | café Achter de Koekoek - Utrecht

Geluidsabsorptie d.m.v. Plano Polar platen
Café Achter de Koekoek te Utrecht-11

Geluidsabsorptie voor lichtbruin café Achter de Koekoek – Utrecht

Opdrachtgever: Café Achter de Koekoek
Verwerker: Ray-On te Moerkapelle
Akoestisch advies: Mavotrans

Akoestiekoplossing

Achter de Koekoek is een gezellig lichtbruin café met meer dan 40 bieren, erg lekkere wijn en een bakkie koffie waar je u tegen zegt! Erg gezellig, maar de akoestiek liet wat te wensen over.
Op drukke dagen kan je door de combinatie van een grote groep mensen en achtergrondmuziek, elkaar bijna niet verstaan in de volle kroeg. De verschillende materialen in de ruimte en het harde plafond veroorzaakte een vervelende nagalm, waardoor de spraakverstaanbaarheid sterk afneemt.

Als oplossing voor de nare nagalm is er in onderling overleg besloten om ca. 35 m2 geluidsabsorberende Plano Polar platen te verlijmen op het plafond. Om de karakteristieke sfeer van het café te behouden, zijn de platen in dezelfde kleur van het bestaande plafond gespoten.

Mavotrans heeft haar vaste montagebedrijf Ray-On uit Moerkapelle ingeschakeld om de platen in een strak patroon aan te brengen. Het resultaat geeft een authentiek en rustige uitstraling. Maar bovenal is qua akoestiek het gewenste doel bereikt. Zowel de klanten als de uitbaters merken het verschil en zijn blij met het behaalde resultaat.

 

Bekijk hier alle informatie over de Plano Polar platen