Reduceren van wapeningspercentage in betonconstructies

Reduceren van wapeningspercentage in betonconstructies

7 juni 2024

Bij betonconstructies is het optimaliseren van de betonwapening (mm2) van cruciaal belang om de gewenste doorstroming van het beton te garanderen. In dit opzicht willen we graag de aandacht vestigen op de voordelen van het gebruik van T-Heads als een efficiënte oplossing voor het verminderen van betonwapening met behoud van sterkte.

Eigen uitlegtekening van de T-Head

Traditioneel vereisen betonconstructies aanzienlijke hoeveelheden betonwapening om aan de vereiste normen te voldoen. De toepassing van T-Heads biedt een efficiënte benadering om deze hoeveelheden te verminderen, terwijl de structurele integriteit behouden blijft.

We bieden twee typen T-Heads:

De T-Head MTS voorzien van een warm gestuikte kop en de T-Head MTF voorzien van een frictie gelaste kop. 

innovatieve T-Head wapening MTS met warm gestuikte kop    innovatieve T-Head wapening MTF met frictie gelaste kop

 

Toepassingen T-Heads

  • Opnemen van dwarskrachten
    De T-Heads kunnen haken of beugels vervangen, waardoor de benodigde hoeveelheid betonwapening wordt verminderd. Bijkomend voordeel is een snellere, veiligere en efficiëntere montage van het betonstaal.
  • Verminderen van verankeringslengte
    De T-Head, met aan één zijde schroefdraad, kan als doorkoppelanker worden ingezet, wat resulteert in een verminderde verankeringslengte.
  • Vermijden ombuigen betonstaal
    In situaties waarin het buigen van betonstaal niet wenselijk is, zoals bijvoorbeeld bij Ø32 of Ø40, bieden T-Heads een praktische oplossing.

In alle bovenstaande toepassingen heeft de T-Head als voordeel dat het wapeningspercentage van de constructie wordt gereduceerd, wat de doorstroming van het beton ten goede komt. Daarbij zijn de T-Heads snel en efficiënt te verwerken en resulteren in een veilige en overzichtelijk bouwwijze. Bij elkaar opgeteld leidt de toepassing van T-Heads tot meer ontwerpvrijheid, kostenreductie, ruimte en tijdsbesparing. 

De T-Heads voldoen aan de EAD 160012-01-0301 voor zowel statisch als dynamisch belaste constructies. De MTS is ETA gecertificeerd onder ETA-23/0434

Check hier alle info>

Laatste nieuws
27 juni 2024 Vernieuwde KG-Fix Muurkraag Lees meer
21 juni 2024 Duurzame samenwerking vermindert afvalstroom Lees meer
13 juni 2024 Gietmortels merkbaar in beeld Lees meer
6 juni 2024 TAP Groep neemt 100% van de aandelen in Mavotrans over Lees meer
27 maart 2024 Een Eddie update Lees meer