Onze losmaakbare Airtight

Onze losmaakbare Airtight

22 juni 2023

Circulair bouwen eenvoudiger met onze losmaakbare Airtight

De toepassing van demonteerbare en recyclebare producten maakt een enorme sprong vooruit in de bouwsector en zorgt voor een revolutie in de manier waarop we constructies ontwerpen, bouwen en hergebruiken. Onze innovatieve Airtight is zowel demontabel als recyclebaar en past daarom perfect bij deze ontwikkeling. Op het gebied van duurzaam bouwen scoort Airtight hoog: niet alleen wordt bij de toepassing energieverlies voorkomen, maar ook zijn losmaakbaarheid na gebruik komt het milieu ten goede.

Losmaakbare Airtight van Mavotrans

Demonteerbaar

Airtight is dé luchtdichte standaard voor seriematige woningbouw en bestaat uit een gevacumeerde strook minerale wol verpakt in een dampremmende PE-folie. Nadat de vacuüm folie is doorgeprikt, zet de glaswol uit en vult Airtight de gehele ruimte op, zonder dat hierbij aan de achterliggende constructie geschroefd of gelijmd hoeft te worden. Airtight kan hierdoor ook weer worden verwijderd zonder dat de achterliggende constructie hierdoor wordt beschadigd. Airtight is daardoor heel eenvoudig demonteerbaar.

Recyclebaar

Nadat de minerale wol en de PE-folie van elkaar zijn gescheiden, kunnen deze materialen worden gerecycled. Minerale wol, of in dit geval glas wol, wordt gemaakt van deels gerecycled glas, zand, kalk en natuurlijke en onuitputtelijke grondstoffen. Deze grondstoffen maken het materiaal herbruikbaar en volledig recyclebaar. De dampremmende folie is gemaakt van PE, een kunststof dat behoort tot de zogenaamde thermoplasten. Hierdoor kan de folie worden gesmolten en opnieuw worden gebruikt bij het maken van andere producten van PE-producten.

Door te kiezen voor Airtight dragen we bij aan een betere toekomst, waarin duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan.

  Meer info? Kijk hier >

Laatste nieuws
19 februari 2024 Onze nieuwe catalogus nr.6 is uit! Lees meer
28 november 2023 Wees voorbereid op het winterseizoen Lees meer
14 november 2023 ISO 14001 voor ons echt een meerwaarde Lees meer
9 november 2023 Duurzame voegprofielen – bestaan die überhaupt? Lees meer
31 oktober 2023 Hoe je ook bouwt, altijd de juiste afdichting! Lees meer