Ontdek onze Historie

Ontdek onze historie

Onze historie in vogelvlucht

 
 
 
 
 
1951

Oprichting

Oprichting van ‘De Hollandse Maatschappij voor transitohandel’ oftewel Mavotrans dat zich vestigt aan de Bezuidenhout in Den Haag. Mavotrans wordt groot in de doorvoerhandel.

jaren '50 - '60

Koperslakstenen

De transitohandel verdwijnt meer en meer naar de achtergrond en Mavotrans floreert in de verkoop en advisering van de oersterke koperslakstenen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
jaren '60 - '70

Bouwproducten

Het assortiment koperslakstenen wordt uitgebreid met producten voor de bouwbranche zoals afdichtingsmaterialen, afstandhouders, dilatatieprofielen en voegenbanden.

1971

Verhuizing

In verband met groei en uitbreiding van activiteiten en assortiment verhuist Mavotrans naar Zoetermeer. Kantoor en magazijn zijn vandaag de dag nog steeds gesitueerd op deze locatie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
jaren '70 - '80

Akoestiek

Koperslakstenen verdwijnen volledig uit het assortiment. Naast de bouwproducten richt Mavotrans zich op de verkoop van geluidsabsorberende schuimplaten als akoestiekoplossing.

1998

Verbouwing

Een grondige verbouwing met uitbreiding van kantoren en magazijnen aan de Storkstraat in Zoetermeer geven Mavotrans alle ruimte om verder door te groeien.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2004

CRH

Onze gevestigde naam in de markt en financieel gezonde positie blijven niet onopgemerkt. We worden onderdeel van CRH plc, een beursgenoteerde multinational. Toonaangevend en wereldwijd actief op het gebied van hoogwaardige bouwmaterialen.

2013

Plaka Nederland

Mavotrans is binnen CRH onderdeel van de PLAKA Group met productie- en verkooporganisaties door geheel Europa. Alle bedrijven binnen de groep worden gerebrand en Mavotrans gaat verder onder de naam Plaka Nederland.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018

Mavotrans

Na 14 jaar onderdeel te zijn geweest van CRH, zetten wij Mavotrans opnieuw op de kaart en keren wij terug naar onze roots; een onafhankelijke, flexibele, zelfstandig opererende organisatie met ambities voor de toekomst.