Nieuw: Mavobox stekkenbak

Nieuw: Mavobox stekkenbak

30 juli 2020

Voor het beter, sneller en eenvoudig verbinden van betonconstructies

Op het gebied van betonkoppelsystemen leveren wij al jarenlang hoogwaardige kwaliteitsproducten. Wij blijven altijd innoveren en zoeken naar alternatieven die verbeteringen opleveren en tegemoet komen aan de wensen en eisen vanuit de markt. Met de Mavobox stekkenbakken introduceren wij een nieuwe serie stekkenbakken voorzien van een kunststof deksel. Door het unieke ontwerp, de hoogwaardige kwaliteit en de eenvoudige verwerking, kent de Mavobox stekkenbak vele voordelen.

Voordelen

  • KOMO-gecertificeerd
  • Vele uitvoeringen leverbaar
  • Voorzien van kunstof deksel
  • Eenvoudige en snelle verwerking
  • Perfecte hechting met beton
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Geringe bakdiepte (30 mm)

Mavobox stekkenbakken worden toegepast daar waar doorgaande wapening in de betonconstructie vereist is, maar waar dit om uitvoeringstechnische redenen niet in één keer kan worden gerealiseerd. De stekkenbak wordt eenvoudig aan de binnenzijde van de bekisting gespijkerd, waar na het storten en ontkisten de deksel wordt verwijderd en het wapeningsstaal wordt uitgebogen. Daarna vindt de tweede stort plaats en is er een constructieve verbinding gerealiseerd.

 

Baktypen

De Mavobox stekkenbakken zijn leverbaar in drie verschillende baktypen:

Mavobox N
Mavobox TP
Mavobox TW

De Mavobox N is onze standaard stekkenbak. De TP en TW uitvoeringen zijn speciaal geschikt voor het opnemen van hoge afschuifwaarden, waarbij de TP serie krachten kan opnemen in de lengterichting van de stekkenbak.
De TW serie is geschikt voor opname van krachten dwars op de stekkenbak. Deze verschillende baktypen kunnen worden voorzien van vele uitvoeringen beugels en staven, waarbij alle standaard typen en alle specials KOMO zijn gecertificeerd.

Verbetert kunststof deksel

De nieuwe serie stekkenbak is voorzien van een kunststof deksel. Door de geperforeerde naden van de kunststof deksel is deze heel eenvoudig, snel en veilig te verwijderen. Dit bespaart arbeidstijd en tevens ergernis. Bijkomend voordeel is dat de kunststof deksel, ten opzichte van de stalen deksel, geen roestplekken achterlaat in het beton en tevens recyclebaar is.

Door de speciale afwerking van de bak zal deze niet ‘vollopen’ en zorgt het unieke profiel voor een optimale hechting aan het beton. De stekkenbakken voldoen aan NEN6008/NEN-EN 10080 en BRL 0506, met staalkwaliteit B500B voldoen de bakken aan de eisen van de BRL 0501.

De stekkenbakken zijn geschikt voor enkel- en dubbelzijdige aansluiting en zijn leverbaar met staafdiameters van 8, 10 en 12 mm. De standaardlengte is 1.250 mm. Voor alle stekkenbakken zijn ook passtukken van 800 mm lang leverbaar. Hierdoor wordt zaagwerk op de bouwplaats voorkomen.

Voor het bestellen van speciale stekkenbakuitvoeringen is een handige bestelstaat beschikbaar.

Naar bestelstaat 

Laatste nieuws
21 september 2023 Nieuw T-Head wapening Lees meer
19 september 2023 Optimale bescherming in het natte jaargetijde op de bouwplaats Lees meer
18 september 2023 Kom je ook naar de Staalbouwdag 2023? Lees meer
27 juni 2023 Vanzelfsprekend FSC®-gecertificeerd Lees meer
22 juni 2023 Onze losmaakbare Airtight Lees meer