Mavodux rubber drukband

 • Mavodux rubber drukband is een zelfklevende compressietape voor een waterdichte afsluitnaad tussen prefab elementen
 • Door zijn kleefkracht heeft het Mavodux rubber drukband een goede hechting op beton
 • Direct waterdicht na applicatie
Meer informatie
DownloadsProductblad
bestelnummeromschrijvingb x h mmrollengte mverpakking m
610438Mavodux rubber drukband38 x 323,212,8
1) Hoogte 32 mm wordt 6,4 mm na 80% compressie. Andere afmetingen op aanvraag leverbaar

Afdichting met hoge weerstand tegen water- en gasdruk

Met Mavodux rubber drukband wordt een waterdichte afsluitnaad tussen prefab betonelementen gerealiseerd. Het zelfklevende rubber drukband wordt eenvoudig op het eerste betondeel gedrukt. Door het plaatsen van het tweede element zorgt het element ervoor dat het band wordt samengedrukt tot een waterdichte aansluiting.

Bij een compressie van 80% wordt een waterdruk van 5 m bereikt. Het drukband is zonder gereedschap eenvoudig en snel te plaatsen en is direct na applicatie waterdicht.

Voordelen

 • Eenvoudige en snelle plaatsing
 • Zelfklevend, voorzien van schutfolie
 • Is na plaatsing direct water- en gasdicht
 • Is en blijft flexibel, ook bij lage temperaturen
 • Bestand tegen zuren, alkaliën en zouten
 • Weerbestendig
 • Getest tot een waterdruk tot 5 m (0,5 bar) (bij 80% compressie)
 • Algemeen bouwkeuringscertificaat is op aanvraag verkrijgbaar

 

Technische gegevens

Materiaal : elasto-plastisch rubbermengsel
Kleur : zwart
Hechtsterkte : > 60 kPa (op beton)
Max. voegbeweging : < 7 mm (voor 38 x 32 mm)
Temperatuurbestendigheid : -40°C tot +60°C
Verwerkingstemperatuur : -10°C tot +40°C

Mavodux rubber drukband niet toepassen als oplegmateriaal voor overdragen van belastingen

Verwerking van Mavodux rubberband

Voor een goede hechting dient de ondergrond schoon, droog en vetvrij te zijn. Plaats het Mavodux rubber drukband met de schutfolie naar boven gericht in het midden van het aansluitvlak. Het drukband over de gehele lengte stevig aandrukken. In hoeken (vlak of omgaand) het rubber drukband ombuigen in de gewenste vorm.

Bij stootnaden het Mavodux drukband in een hoek (30° tot 45°) insnijden. Voor het snijden een nat gemaakt scherp mes gebruiken, het mes het werk laten doen (niet drukken).

Vlak voor plaatsing van het tweede element de schutfolie verwijderen en controleren of het rubber drukband nog stevig vast zit op het eerste element. Voor een optimale waterdichte afdichting het rubber drukband comprimeren tot 70% - 90% van de oorspronkelijke dikte. Maximale compressie drukband ≤ 3 mm. Direct na montage kan op waterdichtheid worden gecontroleerd.

Bij montage van zware elementen die hangend in een kraan worden geplaatst het Mavodux rubber drukband beschermen tijdens het fixeren van het element. Bijvoorbeeld met houten latten ervoor zorgen dat het drukband met niet meer dan 50% wordt gecomprimeerd. Vervolgens het element langzaam in de hoeken laten zakken, zodat het drukband gelijkmatig tot 80% wordt gecomprimeerd van de oorspronkelijke dikte. Maximale verschuiving aansluitnaad ≤ 25,6 mm (afm. 38 x 32 mm bij 50% compressie), ≤ 7 mm (afm. 38 x 32 mm bij volledige compressie).

Voor aanbrengen Mavodux rubber drukband bij lage temperaturen; drukband bewaren op kamertemperatuur of het contactoppervlak verwarmen.