Luchtdicht bouwen met Mavotex 420 schuimban

In het hedendaagse bouwen hebben we te maken met steeds uitdagendere prestaties op het gebied van luchtdicht bouwen. De EPC zal plaatsmaken voor de wettelijke eisen Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). Met ingang van 1 januari 2019 (voor overheidsgebouwen) respectievelijk 1 januari 2021 (voor overige gebouwen) moeten nieuwe woningen en utiliteitsgebouwen bijna energie neutrale gebouwen zijn. 

Het realiseren van een luchtdicht gebouw blijkt in de praktijk lastiger dan in theorie. De behoefte aan eenvoudig te verwerken luchtdichte afdichtingsmiddelen is groot.

Mavotex 420 schuimband is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste luchtdichtheidseisen.

Mavotex420 is een geslotencellig PVC-schuimband enkelzijdig voorzien van een hoogwaardige acrylaatlijmlaag met uitstekende luchtdichte eigenschappen. Het product is door de eenvoudige indrukbaarheid uitermate geschikt om ook lichtere bouwdelen luchtdicht te monteren. Het schuimband is eenvoudig verwerkbaar, wat u een besparing in de arbeidskosten oplevert.
 
Bij slechts 30% samendrukking is het band volledig waterdicht en wordt een luchtdichtheid van 1.000 tot 2.000 Pascal bereikt, waardoor het band geschikt is voor toepassing bij luchtdichtheidsklasse 3 (uitstekend). Daarnaast biedt het band bescherming tegen tocht, stof, warmteverlies en geluid. Tel daar de uitstekende bestendigheid tegen weersinvloeden, UV-stralen en veroudering bij op en u begrijpt dat Mavotex 420 in veel omstandigheden de juiste keuze is.
 
Mavotex 420 is geschikt voor prefabricatie, oneffenheden worden opgevuld en goed te verwerken op kalkzandsteen en betonnen ondergronden. Het band vindt zijn toepassing in het afdichten van kieren en naden bij (stel)kozijnen, prefab elementen, bekistingen en tussen profielen.

Meer weten over Mavotex 420? Bekijk hier de uitgebreide productinformatie of bestel Mavotex 420 in onze webshop.

Luchtdicht bouwen met Mavotex 420