Lateislabbeshop

Homepagebanner lateislabbe tool

Betrouwbaar, duurzaam en waterdicht

Op het gebied van afdichtingsmaterialen biedt Mavotrans al decennialang hoogwaardige kwaliteitsproducten, waaronder een breed scala aan lateislabben. Lateislabben dienen als waterkering bij de aansluiting tussen kozijnen en spouwmuren. Onze lateislabben bestaan uit Mavofolie vinyl voorzien van een aangelast hoekprofiel. Lateislabben voorkomen regeninval en lekkage bij zware regen. Een betrouwbare, duurzame en absoluut waterdichte afdichting tussen kozijn en spouw.

Online lateislabbe besteltool

Om je bestelling of offerteaanvraag voor de lateislabben met hard hoekprofiel zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben wij een online lateislabbe besteltool ontwikkeld, waarin je heel eenvoudig alle benodigde gegevens zelf in kunt voeren. De voordelen op een rij:

  • Vereenvoudigt het bestellen
  • Bespaart je tijd
  • Snelle verwerking van jouw order
  • Biedt visuele duidelijkheid
  • Vermindert de kans op fouten
Ontdek de lateislabbe besteltool

Hoekprofielen

Onze lateislabben bestaan uit Mavofolie vinyl voorzien van een aangelast hoekprofiel. Je heb de keuze om de folie te voorzien van diverse hoekprofielen in verschillende maten, uitvoering en kleuren (lichtgrijs, zwart en wit). Hierbij maken wij onderscheid in harde en zachte profielen.

Harde profielen

H-EP = een hard hoekprofiel zonder neus
H-WS = een hard waterholprofiel met een harde neus voor stelkozijnen
H-WS XL = een hard waterholprofiel met een XL harde neus voor stelkozijnen
H-WS Flex = een hard waterholprofiel met een flexibele neus voor stelkozijnen
H-WS XL Flex = een hard waterholprofiel met een XL flexibele neus voor stelkozijnen

Zachte profielen

Z-EP = zacht hoekprofiel, enkel
Z-DP = zacht hoekprofiel, dubbel
Z-EDPM = EPDM folie en zacht EPDM hoekprofiel, dubbel

Harde strip op rol

HOR = gecoëxtrudeerde harde strip met een zacht neusprofiel
Ga naar de productinformatie

Dubbele folie

Voor de folie kan je kiezen uit een enkele of een dubbele slabbe. Indien je een latei of metselwerkondersteuning moet gebruiken boven jouw kozijn, zal je in de folie gaten moeten maken, zodat de metselwerkondersteuning kan worden bevestigd aan het binnenspouwblad. Hierdoor is de lateislabbe niet meer waterdicht, waardoor er een extra slabbe moet worden toegepast om toch de waterkering te kunnen waarborgen. In dit geval is het verstandig te kiezen voor een dubbele slabbe.

Ook bij hoogbouw en bij gebouwen waar veel wind voorkomt, biedt een dubbele slabbe uitkomst, omdat hier lekkage door inslagwater een risico vormt.

Zowel de onder- als de bovenslabbe zijn aan hetzelfde bevestigingsprofiel gemonteerd, waardoor deze dubbele slabbe snel en gemakkelijk kan worden aangebracht.

Enkele folie Dubbele folie
Voorbeeld van enkele folie bij een Mavotrans lateislabbe Voorbeeld van dubbele folie bij een Mavotrans lateislabbe
 Kijk voor meer uiteg in de tab Toepassingen
 

 

De folie is in diverse standaard breedten van 150 t/m 1.500 mm leverbaar. De folielengte wordt bepaald door de kozijnmaat (is profiellengte, van maximaal 6,4 m) en een overlap aan beide zijden van standaard 150 mm, maar tevens zijn andere overlap lengten mogelijk.

Ontdek de lateislabbe besteltool

Ontdek de Mavotrans online besteltool voor lateislabbe