Onze dilatatie specialist aan het woord

Onze dilatatie specialist aan het woord

28 juli 2020

Trillingen veroorzaken lichamelijk klachten

De klachten ontstaan als de duur van de trillingsbelasting te lang en de hevigheid van de trillingen te hoog is. Daarom is de Europese richtlijn over blootstelling aan trillingsbelasting geïmplementeerd in de Nederlandse regelgeving. De richtlijn geeft minimumvoorschriften voor bescherming tegen overmatige blootstelling aan trillingen op de arbeidsplaats.

Verbeterde arbeidsomstandigheden

Ter bevordering van de arbeidsomstandigheden van de heftruckchauffeurs is het daarom belangrijk om deze trillingen tot een minimum te beperken. Ter plaatse van voegovergangen in vloeren van magazijnen en distributiecentra ervaren heftruckchauffeurs vaak te veel schokken en trillingen. Door een vlakke voegovergang te realiseren worden schokken en trillingen hier voorkomen. Door toepassing van een extreem vlak dilatatieprofiel kan een volledig trillingvrije voegovergang worden gegarandeerd.

Vlak dilatatieprofiel voorkomt tevens beschadigingen

Ook ter voorkoming van beschadiging aan de vloer ter plaatse van de voegovergangen is het van groot belang om een correct type dilatatieprofiel toe te passen. De hef-, pallet- en reachtrucks van tegenwoordig zijn veelal uitgevoerd met harde kunststof wielen. Door de grote wieldruk ontstaan vaak beschadigingen aan de betonnen vloer bij de voegovergangen. Het begint vaak met een kleine beschadiging die in de loop van de tijd kan uitmonden in complete gaten in de vloer. Dit zorgt natuurlijk ook weer voor klachten bij de heftruckchauffeurs.

De gevolgen van de beschadiging aan de vloer zijn onder andere:

  • Steeds terugkerende reparatiekosten aan de vloer vanwege losliggende hoeklijnen
  • Vloeren die vanwege de reparatie niet benut kunnen worden
  • Steeds terugkerende reparatiekosten aan de interne transportmiddelen
  • Nek-, rug- en zelfs nierproblemen bij heftruckchauffeurs
  • Afvallende lading of beschadiging van de lading
  • Geluidoverlast van de transportmiddelen

Zaak is dus dat er een dilatatieprofiel wordt gekozen dat aan alle voorschriften, normen en eisen voldoet met betrekking tot vervoer in logistieke ruimten. Met ruim 40 jaar ervaring op het gebied van dilatatieprofielen adviseren wij u graag in de keuze van het juiste type dilatatieprofiel.

Meer productinformatie

Laatste nieuws
27 maart 2024 Een Eddie update Lees meer
20 maart 2024 Dakvoetisolatie in beeld Lees meer
20 maart 2024 Flexibiliteit en efficiency ook op logistiek gebied Lees meer
20 maart 2024 Duurzame bescherming voor gevels Lees meer
19 februari 2024 Onze nieuwe catalogus nr.6 is uit! Lees meer