De groene stilte van Phonstop

De groene stilte van Phonstop

21 juni 2023

De geluidsabsorberende tegel anno nu

Phonstop geluidsabsorberende tegels is dé oplossing anno nu. Deze milieuvriendelijke tegels zijn vervaardigd van 100% gerecycled glas, zonder toevoeging van enige chemische middelen of additieven. Een ecologisch verantwoord product, dat helemaal past bij de huidige zorg om ons milieu en het besef dat we lief moeten zijn voor onze planeet.

Hoe wordt Phonstop gemaakt?

De Phonstoptegels zijn gemaakt van geëxpandeerd glasgranulaat. Het glasgranulaat wordt, volgens een gepatenteerde techniek, voor 100% vervaardigd uit gerecycled glas. Het gerecyclede glas wordt vermalen tot glaspoeder en vervolgens gesinterd in een draaimolenoven tot een granulaat, bij een temperatuur van 750°C tot 900°C.

Na het sinteren en afkoelen ontstaan er granulaat korrels van 0,1 –8 mm. Voor het vervaardigen van de Phonstoptegels worden granulaat korrels van 1 –2 mm gebruikt. Zonder toevoeging van bindmiddelen worden de granulaatkorrels thermisch tot een paneel gevormd met uitzonderlijke akoestische prestaties.

De Phonstoptegels hebben tevens een zeer lage warmtegeleidingscoëfficiënt van 0,08 W/mK. De Brandklasse is A1 volgens EN 13501-1.

Omdat tijdens de productie van de Phonstoptegels geen chemische middelen zijn toegevoegd, kunnen de panelen veilig worden gerecycled.

Dat is de groene stilte van Phonstop

Download de ins-en-outs >

Bekijk een referentieproject >

Meer productinformatie? Kijk hier >

 

Laatste nieuws
28 november 2023 Wees voorbereid op het winterseizoen Lees meer
14 november 2023 ISO 14001 voor ons echt een meerwaarde Lees meer
9 november 2023 Duurzame voegprofielen – bestaan die überhaupt? Lees meer
31 oktober 2023 Hoe je ook bouwt, altijd de juiste afdichting! Lees meer
30 oktober 2023 Veiligheidsexpert is Eddie-fan Lees meer