Biobased afdichtingsfolie

Biobased afdichtingsfolie

19 juni 2023

De milieuvriendelijke doorbraak in duurzame afdichting

Met de Mavofolie Blue Line introduceren wij een milieu- en klimaatvriendelijke afdichtingsfolie. Deze biobased afdichtingfolies biedt een duurzame afdichting voor zowel aan de binnen als buitenzijde van de constructie.

Het basis bestanddeel wordt verkregen uit hernieuwbare grondstoffen. De polymeren die worden gebruikt om het te vervaardigen, zijn gebaseerd op suikerhoudende planten. Deze plantensoorten nemen tijdens hun groei grote hoeveelheden CO2 op. Dit vermindert op zijn beurt actief schadelijke broeikasgassen en draagt zo bij aan een evenwichtig klimaat.

Deze duurzaam geproduceerde afdichtingsfolie biedt dezelfde technische eigenschappen als folies op basis van puur synthetische grondstoffen. Er zijn dus geen nadelen qua functionaliteit.

De folie is slagregenbestendig, waterdicht, lucht- en winddicht en zeer rekbaar. Dit flexibele aanpassingsvermogen maakt het mogelijk om bewegingen op te vangen. De folies hebben een lage eigen stijfheid en zijn bovendien zeer scheurvast. Hierdoor zijn ze eenvoudig en nauwkeurig aan te brengen, ook op schuine constructies. Door een speciaal vliesoppervlak kan de afdichtingsfolie eenvoudig worden gepleisterd, geverfd en verlijmd. De Blue Line folies zijn voorzien van een strip voor een snelle en efficiënte montage. De folies zijn verkrijgbaar op rollen van 30 m en in breedten van 70, 90, 145, 180, 235 en 290 mm.

Met de introductie van deze innovatieve biobased afdichtingsfolie wordt een nieuwe standaard gezet voor duurzame afdichting. Een mooi voorbeeld hoe innovatie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan en zo een stap wordt gezet naar een meer duurzame en milieuvriendelijke toekomst.

Check hier alle info >

Mavotrans afdichtingstechniek

 

Laatste nieuws
28 november 2023 Wees voorbereid op het winterseizoen Lees meer
14 november 2023 ISO 14001 voor ons echt een meerwaarde Lees meer
9 november 2023 Duurzame voegprofielen – bestaan die überhaupt? Lees meer
31 oktober 2023 Hoe je ook bouwt, altijd de juiste afdichting! Lees meer
30 oktober 2023 Veiligheidsexpert is Eddie-fan Lees meer