Een akoestisch zwevend vloersysteem voor de gymzaal

nieuwbouw KC Diamant in Den Haag
Akoestisch zwevend vloersysteem voor KC Diamant

Opdrachtgever: Blanksma Bouw
Architect: Geurst en Schulze architecten bv
Opdracht: Een akoestisch zwevend vloersysteem voor KC Diamant

Nieuwbouw KC Diamant

Referentie bouwakoestiek-KC-Diamant

Den Haag is weer een prachtig kindcentrum rijker! Naar een ontwerp van Geurst en Schulze architecten realiseerde Blanksma Bouw in opdracht van Stichting Lucas Onderwijs en de gemeente Den Haag een geweldig nieuw onderkomen voor basisschool De Vuurvlinder, Peuterspeelzaal Extra en Kinderopvang 2Samen.

De nieuwbouw is in totaal 2.754 m² groot, verdeeld over 3 bouwlagen en is gerealiseerd op de oude locatie van de gymzaal van het naastgelegen Diamant College. Een nieuwe gymzaal voor het Diamant College is gerealiseerd op de 1e verdieping. Daarbij is elke verdieping van het Kindcentrum met het bestaande gebouw van het Diamant College verbonden. 

Het gebruik van de gymzaal zorgt ervoor dat geluid van bijvoorbeeld een stuiterende bal, zich als trillingen door het hele gebouw verspreiden. Deze trillingen verspreiden zich eenvoudig door de constructie en zijn duidelijk hoorbaar in andere ruimten waar kinderen ongestoord willen spelen en leren.

Ontkoppeling van de gymzaal

Een sprekend voorbeeld van nieuwbouw, waarbij een goede akoestische ontkoppeling van de bouwlagen of bouwdelen noodzakelijk is. In dit geval is de vloer van de gymzaal de bron van het meeste geluid.

Om te zorgen dat niemand last heeft van geluidsoverlast van de gymzaal op de eerste verdieping heeft onze bouwfysisch engineer een akoestisch zwevend vloersysteem ontworpen en gerealiseerd. Deze ca. 300 m² Mavo-dBreak Isofloat vloer zorgt ervoor dat het geluid van de gymzaal niet doordringt naar de rest van het gebouw.
Blanksma Bouw bedankt voor deze samenwerking

Trots op een mooi eindresultaat.

 

Feiten en cijfers

  • Totaal 2.754 m² groot
  • 3 bouwlagen
  • Gymzaal op de 1e verdieping
  • Op maat ontworpen akoestisch vloersysteem
  • Isolatie van lucht- en contactgeluid
  • Ca. 300 m² Mavo-dBreak Isofloat vloer