Afdichtingstechniek

Hoe dicht of hoe open het ook moet zijn
luchtdichtbouwen themapagina

De techniek van afdichten

In de moderne bouwsector is een adequate afdichting van cruciaal belang. Een correcte afdichting van de verschillende aansluitingen waarborgt duurzaamheid en energie-efficiëntie. Bij het maken van de juiste keuzes helpen wij je graag.

Hoe kom ik erachter wat ik nodig heb? 

 1. Kies het af te dichten bouwdeel
 2. Kies jouw bouwmethode
 3. Kies het bouwdetail dat het beste past bij jouw situatie
 4. Bekijk het bouwdetail en de door ons geadviseerde producten
 5. Ontdek de mogelijke alternatieven

Wat je ook bouwt, altijd de juiste afdichting!

Een goede afdichting?

Een goede afdichting vormt naast een barrière tegen kou, warmte, tocht, vocht, stof, vuil en/of geluid; ook een passende regulatie voor lucht en damp en voldoet aan eventuele eisen, zoals luchtdicht, dampopen, uv-bestendig of brandvertragend. Het sluit perfect aan op de toegepaste bouwmaterialen en is bestand tegen de invloed van elementen aan de binnen-of buitenzijde van je gebouw.

Geen één product heeft al deze eigenschappen. Voor een perfecte afdichting is er geen standaardoplossing, elke situatie heeft een andere combinatie van producten nodig om een passend systeem te vormen. Deze afdichtingssystemen hebben wij opgenomen in een groot aantal bouwdetails. 

Waarom de afdichtingstechniek van Mavotrans?

 • Resultaatgericht i.p.v. productgericht
  Bij Mavotrans kiezen we altijd voor de beste oplossing. Wij zijn geen producent, maar zoeken onafhankelijk naar die producteigenschappen die nodig zijn voor een optimale afdichting
 • Duurzaamheid
  Onze afdichtingssystemen zijn onderhoudsarm, hebben een lange levensduur en dragen bij aan de beperking van energieverspilling. Daarbij bouwen wij,  met oog voor losmaakbaarheid, milieuvriendelijke verwerking, gerecyclede of biobased grondstoffen, voortdurend aan een steeds duurzamer assortiment.
 • Ervaring
  Niet elke situatie is te vangen in één bouwdetail. Gelukkig beschikt Mavotrans over adviseurs met jarenlange praktijkervaring die jou graag voorzien van een passend advies.
Hoe je ook bouwt, altijd de juiste afdichting! Mavotrans met oog voor details
Vulblokken voor kanaalvloerplaten bij Mavotrans